Kolmen huoneiston rivitaloyhtiössä Vantaalla oli katto 25 vuoden jälkeen alkanut tulla käyttöikänsä päähän ja se oli uusittava. Remontin teki puhtaasta perusratkaisuista poikkeavaksi eri tasoille rakennetut kattopinnat, joita autokatos ja varasto mukaan lukien kertyi seitsemän. Ja sehän on selkeä luku Vesivekin Nurmijärven toimipisteelle – niiltä seuduilta kun Aleksis Kivikin on syntyisin. Lisää hankkeesta kertoo isännöitsijä Heikki Sajo.
– Rivitalomme on rakennettu vuonna 1985, jolloin tasakatoista alettiin jo yleisesti luopua. Ajan hammas alkoi kuitenkin purra alkuperäiseen verhoukseen, joka oli muovipinnoitettua peltiä. Kaksi vuotta sitten ensimmäiset pintapalat alkoivat irtoilla ja koko kate hilseillä.
– Viime vuonna sitten muovi irtoili jo kiihtyvällä vauhdilla ja tuulisella säällä isojakin kappaleita lenteli ympäristöön. Lappeet alkoivat olla isoilla pälvillä ja naulojen juuret ruosteessa, mutta katto piti vielä vettä. Tällaisessa tilanteessa korjaukseen oli ryhdyttävä viipymättä, sillä vuotamaan päästessään korjaukset alkavat tulla todella kalliiksi, Sajo selventää rivitalon kattoremontin taustoja.
Vesivekillä tiukka tahti – ja laatu
Uusittavan katteen pinta-ala oli 420 m2 ja seitsenpintaisen eritasoratkaisunsa vuoksi se tulisi vaatimaan myös tavallista enemmän listoitusta. Sen sijaan olemassa olevat, vain kolme vuotta vanhat sadevesikourut ja syöksytorvet olivat vielä täyttä tavaraa.
Remontin toteutti Vesivekin Nurmijärven osasto. Maanantaina vanhan katon poistourakassa oli neljä miestä. Tiistaina viisi miestä asensi uudet kattosillat, itse katteen ja lumijarrut. Keskiviikkona asentajakaksikko viimeisteli huippuimurien pellitykset ja listoitukset.
– Laatu ei kärsinyt reippaasta työtahdista. Olen toiminut teknisenä isännöitsijänä LVI-sektorilla, joten työn laatua on itsellänikin kokemusta kommentoida. Samalla tuli myös olemassa oleviin rakenteisiin pikku parannuksia, mm. uudet räystäslaudat, maalaus ja yläpokkaukset. Ja katon valmistuttua työmaa siivottiin asianmukaisesti.