1. elokuuta, klo 9.32.
Nyt hatunnosto suomalaiselle työlle. Vesivek uusi evakkotilan katon. Homma hoitui alusta loppuun ammattitaitoisesti. Kytöharju kävi tänään vielä katsomassa, että kaikki kunnossa. 10/10. Suosittelen.
Oheinen päivitys ilmestyi Facebook-seinällemme, samoin kuva ryhdikkäästä vaaleasta evakkotalosta uutuuttaan hohtavan katon alla. Kaikki asiakaspalaute on meille erittäin tärkeää, sen avulla pystymme kehittämään toimintaamme. Otimme yhteyttä palauteen antajaan kuullaksemme hieman tarkemmin, millaisesta urakasta oli ollut kyse.
Vihtiläisen evakkotalon tarina
Ilahduttavan Facebook-päivityksen kirjoittaja on vihtiläisen evakkotalon isäntä Juha Ulpovaara. Talon on aikoinaan rakentanut hänen isoisänsä Vilho. Hän joutui perheinensä lähtemään evakkoon Karjalan Ihantalasta ja päätyi mutkien kautta pystyttämään uuden kotinsa Vihtiin vuonna 1947.
Alkuperäinen katto oli tiiltä, niin kuin tapana oli siihen aikaan. Vuonna -78 painavan vanhan tiilikaton oli aika lähteä, ja tilalle vaihdettiin peltikatto. Siinä remontissa talon nykyinen isäntä Juhakin oli jo mukana, 12-vuotiaana poikana. Tuolloin peltikatto kiinnitettiin nauloilla, jotka aikaa myöten olivat alkaneet pompahdella ylös. Aluskatettakaan ei tuohon aikaan asennettu pellin alle.
Tänä kesänä Juha päätti vaihtaa koko katon, ja pyysi tarjoukset kolmelta eri toimijalta. Viimeisenä muttei vähäisimpänä katon tuli arvioimaan Vesivekin Lohjan toimipisteestä Mikko Kytöharju. Juhan mukaan tarjoukset olivat tasavertaisia, mutta Vesivekiin hän päätyi parhaan hinta/laatusuhteen takia. Vaakakupissa painoi myös tieto, että työn tulisivat hoitamaan paikalliset, omat asentajamiehet. Se yhdessä Mikon asiantuntevuuden ja asiallisuuden kanssa sai Juhan luottamaan Vesivekin toimintaan.
Ei ylimyyty mitään, Mikko oli vakuuttava ja luotettava, saa täydet pisteet, kehuu Juha Mikon toimintaa.
Sitten laitettiin hihat heilumaan
Itse remontti sujui heinäkuun helteissä reippaasti, kun asentajat laittoivat hihat heilumaan. Uusi vihreä Teräs-Tapio kate valmistui päivässä, ja rännimiehet tulivat myöhemmin asentamaan valkoiset alumiiniset Arvo-kourut.
Juhan sanoin, hatunnosto suomalaiselle työlle. Aikoinaan Vilho-isoisä sai käsipelin evakkokotiansa rakentaessaan ahertaa pitkän tovin. Kiitos nykytekniikan Vesivek-katto nousee säältä suojaan vain yhdessä päivässä. Mutta yhteistä molemmille urakoille on tekijöiden tinkimätön ja työtäpelkäämätön asenne, jonka avulla rakennetaan kestävää, suomalaista jälkeä. Uuden katon alla Vilho-isosisän perintö tulee kestämään ryhdikkäänä myös tulevat vuosikymmenet.